Pályázat
Logó

Modernizációs fejlesztés a Teleki-Optika Kft.-nél

 

TELEKI-OPTIKA KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ
TÁRSASÁG

Feltételesen visszatérítendő támogatás összege:
36,34 millió forint

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR KORMÁNY ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz

 

 

„Modernizációs fejlesztés a Teleki-Optika Kft.-nél”
GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02813

A Teleki-Optika Kft. 36 342 950 Ft támogatást nyert a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” c. pályázati kiíráson. A megítélt támogatás a projekt összköltségének 70%-a volt.

Jelen projekt keretén belül technológiai fejlesztést eredményező új gépeket szereztünk be, melyekkel az optikai eszköz gyártása és az egyéb m.n.s. új áru kiskereskedelme tevékenységünk jelentős technológiai modernizáción ment keresztül. A fejlesztéssel hatékonyabbak, versenyképesebbek vagyunk és a minőség is javulást mutat.

A projekt keretén belül beszerzett tételek az alábbiak:

  • Takagi 700 GL NSW
  • FISO Super Compact Rondo Szemészeti vizsgálóegység
  • Nidek Tonoref 3 irx
  • OCULUS BK8
  • Nidek LexCe CORE
  • Nidek LM-7P irx
  • Argus Visucat 3D

valamint a fentieken túl hőszivattyú rendszerrel fejlesztettük vállalkozásunk működését, amely ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez járult hozzá. A projekt eredményességének növelése érdekében marketing és stratégiai-és üzleti tervezés tanácsadást, továbbá soft skill képzést vettünk igénybe.

A projekt 2023.09.08-án került befejezésre.
A pályázatot készítette a Forrás Centrum Kft. pályázatíró cég.

 

Sajtóközlemény
Modernizációs fejlesztés a Teleki-Optika Kft.-nél
GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02813
2023. 09. 08.

Teleki-Optika Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 36,34 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt keretében az optikai eszköz gyártása és az egyéb m.n.s. új áru kiskereskedelme tevékenységekre irányuló fejlesztések valósultak meg a szolgáltatás színvonalának emelése és kapacitásainak bővítése, valamint annak ökológiai lábnyomának csökkentése által. A projekt Széchenyi Terv Plusz program, GINOP Plusz-1.2.3-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban című program keretében valósult meg. 
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg, melynek kezdő dátuma 2022.03.21., fizikai befejezése pedig 2023.09.08. volt. A beruházás megvalósítási helyszíne 7400 Kaposvár, Városház utca 1. szám alatt található.

Az elnyert 36,34 millió forint európai uniós támogatás segítségével a társaság hét darab magas technológiai színvonalat képviselő eszközzel fejlesztette vállalkozását az optikai eszköz gyártása és az egyéb m.n.s. új áru kiskereskedelme területeken. Az elnyert támogatás továbbá megfelelő alapot biztosít a megújuló energiaforrások telepítéséhez a megrendelői kör bővítéséhez, komplett szemüvegkészítési, szemüveg javítási, dioptriás szemüvegek készítési tevékenységük működtetéséhez és ezzel egyidejűleg a szemüvegkészítéshez kapcsolódó látásvizsgálat tovább fejlődéséhez.

A fejlesztés eredményeként az eszközök segítségével képes ellátni Kaposvár és környéke területén a folyamatosan növekvő szemüvegkészítési munkafolyamatokat. 

A beruházásnak köszönhetően a vállalat akár 3 darab munkahelyet tud megőrizni, illetve munkavállalóinak képzés és tanácsadás igénybevételével biztosítani tudja a szakmai fejlődés lehetőségét. A marketing tanácsadás megfelelő alapot biztosít ahhoz, hogy a megfelelő marketinggel eljussanak több megrendelőhöz, ügyfélhez, így szélesebb körben tudják nyújtani termékeiket, szolgáltatásaikat. A stratégiai és üzleti tervezéshez kapcsolódó tanácsadás a vállalkozás hosszútávú működéséhez szükséges stratégia megalkotásához járul hozzá. Továbbá a képzés a vállalkozásukra kialakított stressz és konfliktus kezeléssel hatékonyan tudják kezelni az esetleges panaszokat.

A projektről bővebb információt a www.telekioptika.hu oldalon olvashatnak. 

Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram